Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital EstetikMENÜ
Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası ne zaman ilişkiye girilir?
Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası ne zaman ilişkiye girilir?

Kızlık zarı nedir?

Kızlık zarı ülkemizde ve pek çok muhafazakar yapıdaki toplumlarda namus ve bekaretin simgesi olarak değerlendirilir. Eğer kızlık zarı bozulmamışsa kadın cinsel ilişkiye girmediği düşünülür.

Kızlık zarı, vajina girişinin 1.5 cm içinde yer alan vajinanın kendi mukozal yapısının devamı olan ince bir yapıdadır.

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır?

Genelde 2 çeşit kızlık zarı dikimi uygulanır. Kalıcı ve geçici kızlık zarı dikimi. Hangi tip kızlık zarı dikimi yapılması gerektiğine hastamızın isteği ve muayenesi sonrası birlikte karar verilir.

  1. Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi: Flep yöntemi olarak da adlandırılır. Düğünden en az 3 ay önce kızlık zarı dikimi yapılır, Vajinanın mukoza dokusu ile yeni bir kızlık zarı oluşturulur Flep yöntemi veya mikrocerrahi teknikler uygulanır. Eğer derin yırtıklar ve vajinada genişlemeler varsa aynı zamanda vajina daraltılarak hiç ilişkiye girmemiş haline döndürülür.
  2. Geçici Kızlık Zarı Dikimi: Genelde düğün öncesi kısa süre içinde uygulanır. Bu kızlık zarı dikimi tekniğinde daha basit teknikler uygulanır. Birliktelikten yaklaşık 1-7 gün önce yırtılmış olan kızlık zarı kenarları çok ince gözle bile zor görülebilen iplerle yanyana getirilip dikilir ve ilk gece kanaması sağlanır. Bu ipler partner tarafından hissedilmez ve kendiliğinden kaybolur.

Kalıcı kızlık zarı dikimi yapıldıktan ne kadar süre sonra ilişki olabilir?

Kalıcı kızlık zarı dikimi (uzun vadeli onarım) yapıldıktan ortalama 1-3 ay sonra cinsel ilişkiye girilebilir. Yara iyleşmesi kişiden kişiye değiştiği için bu süreç farklılık gösterebilir.

Eğer Kısa süreli yani geçici kızlık zarı dikimi yapıldıysa 1 ile 7 gün içerisinde cinsel ilişki yaşanabilir. Kalıcı ve geçici kızlık zarı dikim teknikleri tamamen farklıdır ve farklı cerrahi sutür materyalleri ile uygulama yapılır.

Kalıcı kızlık zarı dikimi dikişler ne zaman düşer?

Kalıcı kızlık zarı dikimi için absorbabl dediğimiz vücut tarafından tamamen emilen dikiş ürünleri kullanılır. Bu dikişlerin emilim süreleri kişiden kişiye değişebilir.

Emilim yanimyara iyleşme sürecinde genel genital hijyene dikkat etmek, bol kıyafetler giymek, pamuklu çanaşırlar kullanmak, sık aralıklarla çamaşır değiştirmek, bol kıyafetler giymek, nemli ortamlarda bulunmamak ve bu bölgenin kuru tutulması çok önemlidir.

Sağlıklı protein ve lif ağırlıklı beslenmek, kabız kalmamak dikişlerin emilimi açısından son derece önemlidir. Kişiden kişiye değişen emilim süreçleri nedeniyle tamamen emilim 1,5-3 ay süresince değişebilir.

SİZDEN GELENLER
TÜM YORUMLAR
RANDEVU TALEBİ
En az 70 karakter.
Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluDoç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital Estetik
0312 466 6605