Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital EstetikMENÜ
Vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır?
Vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır?

Vajina daraltma ameliyatı nedir? neden yapılır?

Normal doğum sonrası karşılaştığımız vajina yapısında oluşan kalıcı hasarlar vajinal genişlemelere ve gevşemelere neden olur...Bu durum giderek cinsel birliktelikte çiftlerin her ikisi için de sorun olmaya başlar... Cinsel ilişki sırasında ağrı, cinsel doyumda azalma ve cinsel ilişki sıklığında azalmaya zemin hazırlar. Zaman içinde kadının kendine olan güveni azalır ve cinsel isteksizlik gelişir.

❤ Son yıllarda cinsel hayatla genital estetik arasındaki bu ilişki, kadınların vajina daraltma (vajinoplasti veya vajinal estetik) operasyonlarına daha sık başvurma nedeni!

Vajina daraltma, vajina gençleştirme, vajina sıkılaştırma vajinoplasti adı altında yaptığımız bu ameliyatlarda öncelikle kötü travmatik doğum hikayesi olan kadınların ileri derece genişlemiş ve deforme olmuş vajinal yapılarının yeniden eski haline gelmesi sağlanır.

Vajinada genişleme vajinada bollaşma vajinal yapılarda esneme vajinadan ses gelmesi en sık başvuru nedenlerindendir. Fazla sayıda doğum yapmış olmak iri bebek doğurmak doğum eyleminin normalden çok uzun sürmesi müdahaleli doğum geçirmiş olan hastalarımız vajinal yapılarının hem görsel olarak hem de cinsellik sırasında çok genişlediğini ifade ederler.

Hiç doğum yapmamış olsa da tamamen kişinin kollajen yapısının özelliğine bağlı olarak vajinada bollaşma ve gevşeme hissedilebilir... Cinsel birliktelik dışında günlük aktiviteleri sırasında vajinadan hava kaçışı hissettiklerini veya gaz çıkartırmış gibi sesler geldiğini ve bu durumdan çok rahatsız olduklarını söylerler.

❤ Bu şikayetlerle gelen hastalarımıza sıkça vajinoplasti vajina daraltma ameliyatı yaparız.

Vajina daraltma ameliyatı nasıl yapılır?

Vajina daraltma ameliyatları lokal veya genel anestezi ile yapılabilen ameliyatlardır.

❤ Vajina girişinden başlayarak ortalama 6-7 cm kadar vajina iç kısma kadar dokular çıkartılarak ve vajina içi emilebilen ameliyat dikişleri ile dikilerek dokular kat kat bir araya getirilir. Vajinanın tamamı daraltılır. Barsak kısmında da sarkma varsa sorunu varsa Levator kas dokusu yaklaştırması da yapılır.

Vajina daraltma ameliyatlarının başarısı için özellikle genştal estetik ameliyatı yapan spesifik hizmet veren konusunda uzmanlaşmış ve deneyimli doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Vajina daraltma ameliyatı ne kadar sürer?

Ameliyat ortalama süresi olarak 45 dakika-1 saat kadardır. İyileşme süresi 4-6 haftadır. Tamamen vücudun emdiği ürünler kullanıldığı için dikiş almak için hastalarımız başvurmazlar. Ameliyat sonrası bir kaç saat dinlendikten sonra hastalarımız günlük aktivitelerine devam edebilirler.

SİZDEN GELENLER
TÜM YORUMLAR
RANDEVU TALEBİ
En az 70 karakter.
Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluDoç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital Estetik
0312 466 6605