Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital EstetikMENÜ
Doğal afrodizyaklar gerçekten işe yarıyor mu?
Doğal afrodizyaklar gerçekten işe yarıyor mu?

Doğal afrodizyaklar nedir?

Doğal afrodizyaklar olarak düşünülen çoğu maddenin - cinsel işlevi artırabilecek doğal maddeler - etkinliğini destekleyen çok az kanıt var.

Doğal afrodizyaklar işe yarıyor mu?

Bazı yiyeceklerin ve takviyelerin bazen libidoyu etkilediği iddia edilir. Bunlara çikolata, baharatlı yiyecekler ve testere palmetto dahildir. Ancak araştırmalar, genellikle erkeklerde veya kadınlarda cinsel bir tepki üretmek için çalışmadıklarını bulmuştur.

Bazı erken kanıtlar, birkaç doğal takviye için biraz daha cesaret verici ancak daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Bunlara ginkgo, ginseng, maca ve tribulus dahildir.

İspanyol Sineği Doğal Afrodizyak

Etkili doğal afrodizyak olup olmadığını görmek için çoğu yiyeceği denemenin zararı yoktur. Ancak içinde böcek veya bitki özleri bulunan bazı takviyelerin zehirli olabileceğini unutmayın. Örneğin, yaygın olarak reklamı yapılan doğal bir afrodizyak olan İspanyol Sineği, sindirim sisteminde böbrek hasarına ve kanamaya neden olabilir.

Doğal Afrodizyak

Doğal afrodizyak olarak satılan bazı ürünlerin de etikette listelenmeyen reçeteli ilaç bileşenleri içerdiği bulunmuştur. Örneğin, Viagra'daki aktif bileşen olan sildenafil, bazı ürünlerde bulunmuştur. Belirli tıbbi durumlarınız varsa veya belirli ilaçlar kullanıyorsanız bu bileşenler tehlikeli olabilir.

Doğal afrodizyaklar gerçekten işe yarıyor mu?

İşe yarayabilecek cinsel isteğinizi artırmanın bir yolunu arıyorsanız, doktorunuzla iletişime geçmelisiniz. Cinsel sağlığı geliştirmek için kanıtlanmış stratejiler önerebilir. Bunlar;

  • Eşinizle iletişim kurmayı,
  • Sağlıklı yaşam tarzı seçimleri yapmayı,
  • Sahip olduğunuz diğer tıbbi durumları tedavi etmeyi içerebilir.

Cinsel kaygılar ve ilişki konularında eğitim almış bir danışman veya terapistle tedavinizin planlanmalıdır.

SİZDEN GELENLER
TÜM YORUMLAR
RANDEVU TALEBİ
En az 70 karakter.
Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluDoç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital Estetik
0312 466 6605