Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital EstetikMENÜ
Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır?
Labioplasti ameliyatı nasıl yapılır?

Labioplasti Nedir?

Labioplasti genital bölgede vajinanın hemen giriş kısmında iç dudakların normalden daha büyük veya sarkık olması durumunda düzeltilmesi operasyonuna denir. İç dudakların normalde olması gereken anatomik görüntüsü birbirine eşit ve dış dudakların içinde kalacak şekildedir.

Labioplasti ameliyatı genital bölgede labium dediğimiz dudak yapılarının olması gerektiğinden daha sarkık büyük ve asimetrik olduğu durumlarda bu durumun düzeltilmesi küçültülmesi ameliyatıdır. Labioplasti çoğu zaman labium minus iç dudakların düzeltilmesi için kullanılan bir ifadedir, sıklıkla dış dudak değil iç dudak küçültme ameliyatı uygulandığı için.

Labioplasti Neden Yapılır?

❤ Kadınlar labioplasti ameliyatını, daha iyi bir cinsel ilişki için, özgüven yükseltmek için, şekil bozukluğundan kaynaklanan utanma duygusunu yaşamamak için yaptırırlar. Labioplasti başta kozmetik, psikolojik, hijyenik ve seksüel yönden bir çok avantaj sağlamaktadır.

Labioplasti Nedenleri Nelerdir?

  • Cinsel birliktelikte genital bölgelerinin çirkin olduğunu düşünüp özgüvenlerini azaltmak istemezler!
  • Bikini, mayo, dar kot veya taytlarını giyerken rahat olmak isterler!
  • Cinsel ilişki sırasında sarkık iç dudakların penisin vajinaya girişini engellememesini ve ilişkide ağrı duymamak isterler!
  • Genital bölgeleri sürekli nemli kalıp sık vajinal enfeksiyon geçirmek istemezler!
  • İdrar yaparken idrarın sarkık iç dudaklara değerek bacaklarını ıslatmamasını isterler!

Labioplasti nasıl yapılır?

Labioplasti, genelde hastane ortamında, anestezi eşliğinde, ortalama 45 dakikada yapılan bir ameliyattır. Labium ve klitorisin yapısal özelliklerine göre birkaç labioplasti ameliyatı teknikleri uygulanır. En çok kullanılan teknik parsiyel rezeksiyon labioplasti ve V plasti yöntemidir. Yinede doktorun tercihine göre veya labioplasti yaptıracak olan kişinin yapısına ve dokusuna göre farklı yöntemler uygulanır.

Çok riskli olmayan bir operasyondur labioplasti. Son derece steril bir ortamda ve hastalarımızla sohbet ederken uygulanmaktadır. Sıklıkla hastalarımızın adetli olmadığı bir dönemde adet bitimi veya en az adetlerine bir hafta kalana kadar bir süre içinde uygulanabilir. Böylece operasyon sonrası yara iyileşmesi için kuru ve hijyenik bir ortam sağlanmış olur.

❤ Labioplasti bakirelere kolayca uygulanır ve kızlık zarına zarar vermez. Bu operasyonu yaptıran kadınlar, sonraki doğumlarında herhangi bir sorun yaşamazlar. Orgazm olmalarınada engel olmaz. Özetle gönül rahatlığı ile prosyonel hekimlere, labioplasti ameliyatı yaptırabilirsiniz.

Labioplasti Ameliyatı Sonrası

Labioplasti ameliyatı sonrası 2-3 saat dinlenip, aynı gün şehir dışından ve yurtdışından gelen hastalarım evlerine dönerler. Yani bu ameliyat için Ankara Labioplasti kliniğimize gelip, aynı gün içerisinde dönüş yapabilirsiniz.

Hastalarımızda olması gerektiğinden fazla büyük ve sarkık vajina labiumların olması, cinsel birliktelik sırasında penis girişine engel oluşturmakta ve ağrılı ilişki nedenlerinden birine yol açmaktadır. Bu ve bunun gibi sorunlarla Ankara'da ki kliniğimize başvuran hastalarımıza uyguladığımız labioplasti (iç dudakların düzeltilmesi) ameliyatı ile hastalarımızda çok yüksek oranda memnuniyet oranına ulaşmaktayız.

Labioplasti Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilecekler

Labioplasti ameliyat sonrası 4 hafta cinsel birliktelik, deniz, küvet, jakuzi, hamama girmek yasak! Labioplasti ile ilgili tüm merak ettikleriniz için +90(312) 466 6605 hemen arayabilirsiniz.

SİZDEN GELENLER
TÜM YORUMLAR
RANDEVU TALEBİ
En az 70 karakter.
Doç. Dr. Ebru ZülfikaroğluDoç. Dr. Ebru ZülfikaroğluKadın Hastalıkları, Doğum, Vajinismus ve Genital Estetik
0312 466 6605